Genieten van de zee, bewonder het uitzicht

Ameland

Ameland is één van de vijf bewoonde eilanden van de Nederlandse Wadden. Het eiland is bijna 10.000 ha groot, 25 kilometer lang en op het breedste punt 4 kilometer. Ameland telt 4 dorpen : Buren, Nes, Ballum en Hollum, met ca. 3500 inwoners. Kenmerkend aan Ameland is dat het authentieke karakter bewaard is gebleven in het straatbeeld.

In ieder dorp staan nog huizen uit de 15e, 16e, 17e en 18e eeuw. Voor jong en oud is er van alles te beleven op ons prachtige eiland. Uw reis begint natuurlijk al met de bootovertocht, die vanuit Holwerd ca. 45 minuten duurt. Voor overtocht met uw auto dient u tijdig vooraf te reserveren.

Indien u uw auto laat staan bij de ruime parkeerplaats te Holwerd en te voet of per fiets de oversteek maakt, hoeft u niet te reserveren. Voor info over boottijden en prijzen, zie www.wpd.nl of 0519-546111.

Over Ballum

Ballum is het kleinste dorp van Ameland met een goed bewaard authentiek dorpskarakter. De eeuwenoude woninkjes in het dorp zijn bepalend voor de charme van Ballum. Het dorp telt diverse eetgelegenheden, waaronder café & restaurant Nobel (in 2006 uitgekozen tot Beste Café van Nederland), eetcafé de Boerderij, strandpaviljoen Ballum en een snackbar.

Leuk voor de kinderen is de aanwezigheid van de Speelboerderij, een overdekte speeltuin in een voormalige boerderij, waar uw kinderen zich met een speelkooi, een glijbaan en springkussens perfect kunnen uitleven.

Weet u dat…

Jaarlijks vinden ca. 500.000 gasten hun weg naar het eiland. Dit zijn dagjesmensen, weekendgasten en mensen die voor een langere tijd op Ameland verblijven. Niemand hoeft zich op het eiland te vervelen. Met bijna 100 kilometer aan fietspaden kunt u al fietsend, door bossen en duinen, het eiland ontdekken.

Vanzelfsprekend zijn fietsen te huur bij de diverse fietsverhuurbedrijven en bij pech staan er fietspompen langs de weg. Wilt u liever te voet kennismaken met Ameland, dan zijn er diverse wandel-, ruiter- en nordic wandelroutes beschikbaar. Of natuurlijk gewoon heerlijk struinen over het strand!

Voor de actievelingen

Actievelingen kunnen hun energie kwijt door Golfen, parachutespringen, zweefvliegen, strandzeilen, powerkiten of brandingsurfen. Voor het opsnuiven van cultuur biedt het eiland diverse musea, waaronder een natuurcentrum, het beklimmen van de vuurtoren, het Abraham Fock reddingsmuseum en het cultuur-historisch museum Sorgdrager.

Diverse links